Booch 2014!

9+10 augustus 2014Bongerd | Heerlen

OOK EEN DIEHARD BOOCH-FAN? donateursactie!24 juni 2014

Er wordt hard gewerkt aan het gratis toegankelijke BOOCH-festival. De 17de keer alweer. Dit jaar vindt dit bijzondere festival plaats op 9 en 10 augustus. De eerste namen zijn op 31 mei bekend gemaakt.
Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Heerlen, heel veel vrijwilligers en enkele sponsoren.
De afgelopen jaren vroegen BOOCH-fans ons of zij ons ook privé financieel konden steunen, er was immers nooit een duidelijke donateursactie.

Vanaf dit jaar starten we daarom onze eigen privé donateursactie: word voor slechts 2 tientjes privé donateur van BOOCH. Tijdens het festival zullen we deze donateurs op een speciale manier in het zonnetje zetten. Afhankelijk van de opbrengst ontvangen de privé donateurs een speciale attentie. Met je steun krijg je ook invloed op de programmering van het festival. Geef bij je donatie aan welke artiest of genre jij graag ziet op Booch 2014!

Stichting BOOCH?
Bank: NL 15 INGB 0009357340, o.v.v. privé donatie + gewenste artiest of genre

We zullen iedereen op de hoogte houden van deze actie en de besteding van de donaties.

De eerste namen!10 juni 2014

Zaterdag 31 mei j.l. in een live telefoongesprek met Tim op het Broek op L1 Radio en later via facebook werden de eerste 7 acts, geprogrammeerd door samenwerkende muziekprofessionels uit Parkstad verbonden aan BOOCH, alvast bekend gemaakt.

Met trots presenteert Booch in het weekend van 9 en10 augustus 2014 dus onder meer:

Dog eat Dog (USA)

Je kent ze misschien nog wel van de hit ‘No Fronts’ en wellicht zelfs van hun optreden op Pinkpop 1996. Nu tijdens hun ‘All Boro Kings, 20 years anniversary tour’ staan ze op het BOOCH podium.

Meer info: Website / Facebook

Soul Sister Dance Revolution (NL)

bracht eind 2012 haar eerste single ‘Hold the line’ uit. Die werd veelvuldig op 3FM gedraaid waarna de band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en mochten ze de Haagse Popprijs voor aanstormend talent in ontvangst nemen. Ze openen op zaterdag avond het BOOCH festival op het hoofdpodium en gaan er zeer zeker een feestje van maken!

Meer info: Youtube / Facebook

Heymoonshaker (UK)

is een echte festival act, altijd feestje en het zijn enorme podiumbeesten. Ze spelen echt overal de boel plat en dat mogen wij op BOOCH ook gaan beleven! Check ze vooraf alvast op youtube.

Meer info: Youtube / Facebook

Vanderbuyst (NL)

hebben met de in eind 2012 verschenen CD ‘Flying Dutchmen’ heel Europa onveilig gemaakt en hun status, als de Hard Rock Band van Nederland, waar gemaakt. BOOCH gaat hiervan ook eindelijk getuige zijn.

Meer info: Youtube / Facebook

Diablo Boulevard (B)

(met Alex Agnew op vocals) bracht onlangs hun CD ‘Follow the Deadlights’ uit. Ze staan op graspop 2014 eind deze maand en ze komen dit jaar ook op BOOCH.

Meer info: Youtube / Facebook

21Octayne (D)

is een nieuwe Rock Band uit Duitsland, met niemand minder dan de zanger van The Joe Perry (Aerosmith) Project in hun gelederen. Met hun nieuwe CD "into the open", kregen ze de afgelopen maanden al super kritieken en werden meteen uitgenodigd om met Uriah Heep in november / december, eind dit jaar, op tour te gaan in Duitsland. Wij zijn dan ook heel blij met hun komst naar BOOCH!

Meer info: Youtube / Facebook

Marco Roelofs

Marco Roelofs tourde bijna 25 jaar lang de wereld over als frontman van punkband Heideroosjes. Hij is echter ook geschoold theatermaker, een kant die weinig mensen van hem kennen. Daarom tourde hij vorig jaar door de theaters met cabareteske verhalen en intieme akoestische liedjes. Op Booch! probeert hij voor het eerst nieuwe verhalen uit. Spannend voor het publiek, en ook voor Marco zelf.

Meer info: Facebook

Meer namen volgen snel...

niet ik, jij maar wij!06 juni 2014

Stichting Booch? organiseert dit jaar voor de 17e keer het BOOCH festival. BOOCH is hèt vrij toegankelijke festival dat niet meer weg te denken is uit de binnenstad van Heerlen. BOOCH 2014 is op zaterdag 9 en zondag 10 augustus.

Afgelopen jaren hebben er veel veranderingen plaats gevonden zo ging het festival van 2 dagen naar drie dagen, van twee pleinen naar één plein, van de Bongerd naar het Pancratiusplein en weer terug. Een heel zichtbare verandering is het logo van Booch. Dat veranderde in stijl maar ook van leesteken. Van Booch met ? naar Booch met ! en nu….. Binnenkort presenteren we ons nieuwe logo #Spannend!

Ook in de organisatie en opzet maakte het festival een mooie transitie. Dit jaar wordt het festival niet meer door een productiepartner georganiseerd maar hebben meerdere personen, ondernemers en organisaties zich verbonden aan BOOCH. Niet ik, jij maar wij! Dat is het sleutelwoord van BOOCH. Iedereen kan en mag een steentje bijdragen aan BOOCH. Het is een festival van ons allen.
Zo staat het BOOCH podium op zondag ter beschikking van lokale poporganisaties. De Oefenbunker uit Landgraaf en Stichting Popmuziek Parkstad mogen een van hun bands een plek op het BOOCHpodium aanbieden. Daarnaast gaat de Oefenbunker een van de horecagelegenheden bemannen met haar vrijwilligers.
Ook voor de caravan van ZEF en de bus van Alcander is een plek gereserveerd op BOOCH.

Nieuw dit jaar is het kinderprogramma. Op de zaterdagmiddag staat BOOCH helemaal ter beschikking van onze jongste medeburger. Wat dit programma inhoudt maken we later bekend.

Het festival vindt dit jaar plaats op 1 plein met twee podia. De Bongerd wordt twee dagen lang gastvrouw van BOOCH. Ook wordt er dit jaar weer een verbinding gezocht met het IBE. Zo maken we er een sfeervol festival weekend van met voor ieder wat wils.

We zijn nog niet klaar, maar we zijn er druk mee bezig. Het nieuwe logo is in de maak en natuurlijk ook de poster en flyers. De website is nog niet af en in de programmering zijn ook nog wat lege plekken. We denken na over stickers, t-shirts en tassen, over kleuren sponsoren en vrijwilligers.

Wil jij mee denken, mee praten, mee helpen? Dat kan! Meld je dan via info@booch.nl

Tot op BOOCH 2014!