10 & 11 aug. 2024

Bongerd, Heerlen

Joey Valence & Brae (USA)

Zo. 11 aug - Mainstage

In de drie jaar sinds hun vermeende ontmoeting in een Red Lobster restaurant in State College, Pennsylvania, heeft het alternatieve punk-rap duo Joey Valence & Brae hun genre-doorbrekende en tijdperk-buigende geluid van de slaapzalen van de Penn State University naar podia, festivals, telefoons (check hun TikTok!) en huiskamers over de hele wereld gebracht.

Beïnvloed door de geluiden en culturen van hardcore punk, hiphop en countrymuziek, is JV&B energiek, slim en zorgeloos, en beweegt zich tekstueel door popcultuur en tegencultuur, skateshops en anime, BMX en straatkunst. Gedreven door hun vele miljoenen volgers op TikTok, YouTube en Instagram en hits zoals “Double Jump” en “Punk Tactics,” waarbij de eerste vaak wordt genoemd als “de beste performance in de geschiedenis van de Ellen Degeneres show”, en de laatste meer dan 80 miljoen keer is gestreamd, heeft JV&B een wereldwijde fanbase van zowel buitenbeentjes tieners als nostalgische volwassenen opgebouwd, uitverkochte shows in heel Noord-Amerika en Europa en optredens op enkele van ’s werelds grootste muziekfestivals (inclusief Lollapalooza, Reading & Leeds, Life is Beautiful en Riot Fest). Het duo begon 2024 met een uitverkochte Noord-Amerikaanse tour ter ondersteuning van hun debuutalbum, Punk Tactics.

Het doel van de jongens is om ooit de wereld te verenigen in vrede en liefde, maar in de tussentijd zullen ze druk bezig zijn met het verzamelen van de grootste Pokémon-kaartencollectie aller tijden en het afronden van hun opvolgalbum, dat dit voorjaar wordt uitgebracht.

Back to top