10 & 11 aug. 2024

Bongerd, Heerlen

Violet’s Tale

Zo. 11 aug - Second Stage

Violet’s Tale ( Heerlen – NL ) Violet’s Tale ontstond eind 2014 als een samenwerking tussen Edith Spies-Wawrowska en Jeroen Rabeling, maar groeide gedurende een periode van twee jaar uit tot een volledige band, met als huidige bezetting Stef Eggen op drums, Stephanie Habets-Heuperman op bas en sessie gitarist Steven van der Vegt op lead gitaar.

Alhoewel het hart van de band bij Country en Americana ligt, gaan ze geregeld aan de grenzen van dit genre voorbij door invloeden van verschillende andere stijlen in hun songwriting-proces mee te nemen. Deze benadering zorgt voor een gevarieerd repertoire, dat zowel meeslepende ballads als opzwepende, galopperende nummers bevat.

Op het podium is de band energiek, en komen hun songs met enthousiasme over in de zaal; de passie voor de muziek is duidelijk zichtbaar. Door een aantal jaar lang in en rondom de Benelux te hebben gespeeld heeft hen tot een respectabele naam in de regio gemaakt, en er wordt onvermoeid gewerkt om hun muziek te brengen tot ver daar voorbij.

De band heeft gedurende haar bestaan een Ep uitgebracht genaamd Down The Road. Ook kwam de single October Blues uit in 2017 met daarop volgend de sigle Bluebird in 2019 en Chain Gang in 2020. In 2022 bracht de band de single Driving to Texas uit met daarop volgend de tweede Ep A Thousand Miles from Nowhere.

Formaat hoofdnavigatie wijzigen Geverifieerde artiest 22 luisteraars per maand Populair Populaire releases Met Violet's Tale Informatie Bedrijf Info Vacatures For the Record Community's Artiestenservices Ontwikkelaars Reclame Investeerders Leveranciers Handige links Ondersteuning Gratis mobiele app Spotify-abonnementen Premium Individual Premium Duo Premium Family Premium Student Spotify Free © 2024 Spotify AB Formaat hoofdnavigatie wijzigen Artiest embedden Kleur: Grootte: × Door een Spotify-player op je site te embedden, ga je akkoord met de Spotify's Developer Terms en de regels van het Spotify-platform Code weergeven
Back to top