10 & 11 aug. 2024

Bongerd, Heerlen

Over Booch?

Over Booch?

Het meest gemiste evenement van Heerlen is terug! Muziekfestival Booch? vindt plaats op 10 en 11 augustus 2024. …. is dit GRATIS festival te goed om te missen!

Wat is Booch?

Booch? is een gratis toegankelijk popfestival dat sinds 1998 in de Heerlense binnenstad wordt georganiseerd. Het trok in voorgaande edities jaarlijks ongeveer 20.000 bezoekers. Het festival presenteert voornamelijk jonge, aanstormende en getalenteerde bands uit het (inter)nationale clubcircuit, aangevuld met lokale/regionale bands en dj’s. Booch? biedt podium aan een enorme diversiteit aan muziek en hoop daarmee een nieuwe generatie aan de live-muziek en festivalervaring bloot te stellen.

De Terugkeer van Booch?

Na een rustperiode van acht jaar is het stadsfestival Booch? sinds 2023 weer terug in Heerlen. Het gratis festival vindt in 2024 plaats op 10 en 11 augustus op de Bongerd. Het festival is in het verleden uitgegroeid tot een geliefd evenement waar nieuwe muziek ontdekt kon worden en gevestigde namen optraden. De naam Booch? wekt nog veel nostalgie op bij vele Heerlenaren en daarom zijn wij ook als Parkstedelingen blij weer een festival rijker te zijn!

Duurzaamheid bij Booch?

Booch? is niet alleen een muziekfestival, maar ook een groen festival. Het evenement streeft naar duurzaamheid en neemt verschillende maatregelen om dit te bevorderen. Zo wordt er een recyclesysteem voor alle bekers gebruikt, worden er geen aggregaten gebruikt en wordt er uitsluitend vegetarisch en veganistisch voedsel geserveerd in de backstage. De artiesten en crewservice wordt volledig verzorgt binnen de Nieuwe Nor. Dit scheelt vervoer en afval en dus vervuiling. Op deze manier draagt Booch? bij en creƫert het een milieuvriendelijke festivalervaring.

Poppodium Nieuwe Nor: De Organisator

Poppodium Nieuwe Nor, het poppodium in Heerlen, speelt een cruciale rol bij de organisatie van Booch?. Zij nemen de verantwoordelijkheid voor de planning en uitvoering van het festival. De Nieuwe Nor is een platform voor het beleven en vernieuwen van populaire cultuur in Parkstad. De basis van de platformfunctie vormt het presenteren van concerten en danceavonden. De Nieuwe Nor biedt een breed programma aan voor vrijwel iedere popmuziekliefhebber in de regio, van jong tot oud. Ook is er aandacht voor andere uitingsvormen die behoren tot de populaire cultuur, van beeldende kunst tot lifestyle.Samen met de gemeente Heerlen hebben ze het initiatief genomen om het festival terug te brengen naar de stad.

Heerlen verwelkomt Booch?

Ook de gemeente Heerlen is verheugd over de terugkeer van het gratis festival. De stad wil zich de komende jaren profileren als een stad van festivals en evenementen. Booch? draagt bij aan deze visie en versterkt de culturele scene van Heerlen. De gemeente heeft dan ook haar steun toegezegd aan het festival, waardoor Booch? In 2023 weer een realiteit kon worden!

Back to top