12&13 aug. 2023

Bongerd, Heerlen

Jack Botts (AUS)

Zo. 13 aug - Mainstage
14:00 - 14:45

De naam Jack Botts, die bekend staat om zijn sonische kustfolk, zijn tourende prestige en zijn relaxte benadering van het leven in zijn busje, verankert zich snel in het Australische bewustzijn.

In slechts een paar jaar tijd is Jack Botts uitgegroeid van chippy-turned-busker tot fulltime toerende muzikant en een van de snelst groeiende artiesten van het land op alle fronten.

Onlangs voltooide hij een enorme tournee van 40 dagen door AustraliĆ« – met meer dan 7.000 verkochte kaarten, een uitverkochte avond in Melbourne’s prestigieuze Corner Hotel en 3.000 toeschouwers in Victoria alleen – en zette hij zijn wereldwijde achtervolging voort met zijn eerste internationale tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk, waarbij hij onder meer in Londen inaugurele shows verkocht.

Elders op het tournee front stond Jack onlangs op NYE On The Hill en Ocean Sounds festivals en hij is zojuist aangekondigd op het Boardmasters (UK) podium, op een enorme affiche met Kings Of Leon, Disclosure en The Wombats.

In juni 2021 bracht Jack zijn prachtige zes tracks tellende Slow Mornings EP uit, die maar liefst 5 miljoen streams bereikte en de aandacht trok van onder meer Rolling Stone Australia, The AU Review, Pilerats en Like Velvet. De singles, waaronder ’18th Floor’ en ‘Slow Mornings’, hebben elk genoten van langdurige rotatie op triple j Unearthed en toevoegingen aan afspeellijsten van hoog niveau, waaronder Chilled Afternoon, Summer Waves, Slow Dancing in the Living Room, Coast to Coast, Coastal Folk en Acoustic Chill.

Na Slow Mornings bracht Jack zijn liveplaat Live At Miami Marketta uit, met 6 tracks die live zijn opgenomen in de Miami Marketta aan de Gold Coast (een persoonlijk favoriete locatie van de inwoner van Brisbane), samen met een nooit eerder uitgebrachte fanfavoriet ‘Ooh La La’.

Back to top