12&13 aug. 2023

Bongerd, Heerlen

S10

Zo. 13 aug - Mainstage
19:45 - 20:45

S10 – de artiestennaam van de Hoornse Stien den Hollander – is inmiddels kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop. De 21-jarige artiest deelt door middel van zang, rap en spoken word haar meest persoonlijke verhalen.

S10’s authentieke sound en muzikale veelzijdigheid maken indruk en ze tekent op 17-jarige leeftijd haar eerste platencontract bij platenlabel Noah’s Ark. Dit geeft S10 de kans haar debuutalbum Snowsniper (2019) op te nemen, welke wordt beloond met Nederlands meest prestigieuze muziekprijs: een Edison in de categorie ‘Alternative’. Een jaar later – 2020 – verschijnt haar tweede album Vlinders. Een uitverkochte tournee en hoge noteringen in de hitlijsten volgen. Met haar song ‘De Diepte’ vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn. Haar laatste album, ‘De Nacht Is Nog Jong Net Als Wij Voor Altijd’, werd wederom lovend ontvangen door de critici en ontving een Edison in de categorie Nederlandstalig.

Met miljoenen streams op haar naam, samenwerkingen met Nederlands grootste artiesten en lovende reacties op haar werk van muziekrecensenten laat S10 keer op keer van zich horen.

Back to top